مراقبه کردن در مبارزه با کرونا

تحقیقات  بسیاری بیانگر این مطلب بوده‌اند که مراقبه توانایی این را دارد که سبب کاهش استرس و بهبود عملکرد ایمنی و دفاعی بدن شود. از سوی دیگر ویروس کرونا در حال حاضر رسماً  بیماری همه گیری شده است. به گونه‌ای که سازمان بهداشت جهانی، آن را به عنوان  شیوع یک بیماری جدید در سراسر جهان معرفی کرده است.

 فارغ از آنکه در کجای این جهان زندگی می کنید، به خوبی آگاه خواهید بود که اثر گسترده این بیماری شامل حالِ خانواده، جامعه و کشورِ شما هم می‌باشد.

بسیاری از ما به ویژه نگرانی خاصی درباره عزیزانمان داریم که به صورت جسمانی بیمار و یا آسیب پذیر هستند، یا افراد میانسال و سالخورده اطرافمان. به علاوه، ویروس کرونا اثرات و پیام‌های اقتصادی و مالی وحشتناک و سنگینی  هم دارد. به ویژه برای افرادی که پایین‌تر از سطح متوسط جهانی هستند و شخصاً قادر به دریافت حقوق و کار در زمان بیماری نیستند .

در شرایطی که کودکان در برخی مناطق به مدرسه نمی‌روند، مغازه ها و فروشگاه ها در تنگنا و مضیقه هستند، تمام مراسم و تعطیلات لغو و حذف شدند، تمامی این اتفاقات سبب ایجاد اضطراب و رنج و فرسودگی و پریشانی می‌شود.

 ما بایستی تمام دستورالعمل و راهنمایی‌های سازمان بهداشت جهانی را  که برای مدیریت این ایام و مقابله  با ویروس کرونا صادر شده، توسط دولت خودمان دنبال و به خوبی اجرا کنیم. رفتارهایی که شامل: شستن منظم دست‌ها، حفظ و رعایت فاصله اجتماعی، اجتناب از دست زدن به دهان، چشم‌ها، بینی و صورت، تمرین کردن برای نفس کشیدن بهداشتی (یعنی سرفه درست و تمیز)،  اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی به هنگام ابتلا یا بروز علایم بیماری که شامل: اطلاع رسانی به دیگران، قرنطینه کردن خودمان، جستجو و رعایت توصیه‌های پزشکی و یا مراجعه به مراکز درمانی در صورت لزوم است.

طبیعیی است که با دیدن چنین شرایطی، یا قحطی ماسک و لوازم ضدعفونی و بحران در هر جایی و هر زمانی که به شما یادآور می شود شرایط تهدیدکننده است، به میزان زیادی دچار وحشت و اضطراب شویم. تمامی این وقایع اهمیت و تاثیر خاص یک ذهن خود-مراقبت‌گر خوب را بیان می کند. تخصیص ساعاتی برای مراقبه در روز، از خیلی جهات می تواند به شما کمک کند. که در ادامه به سه دلیل برای انجام مراقبه می پردازیم.

دلایل مراقبه کردن در مبارزه با ویروس کرونا :

1- مراقبه سبب تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن می‌شود: مراقبه قادر است به شیوه موثری سیستم ایمنی و دفاعی بدن را به وسیله تاثیرات عوامل دخیل در چرخه عفونت تقویت کند. به نحوی که استفاده منظم از روش خود هیپنوتیزمی(خود تلقینی) به عنوان یکی از تکنیک‌های مراقبه اثرات مثبتی را روی لنفوسیت‌ها ( سلول‌ گلبول سفید که به تولید آنتی بادی یا پادتن جهت تخریب سلول های آسیب‌زا می پردازند ) دارد. توانایی و قابلیت مراقبه به دلیل توانایی کاهش دادن سطح استرسی که تجربه میکنیم به صورت یک فرآیند مرحله‌ای به بهبود سیستم ایمنی و دفاعی بدن می انجامد (حذف استرس برابر است با بهبود سیستم ایمنی بدن).

2- مراقبه می‌تواند سبب رهاسازی و آزاد شدن از اضطراب شود : مراقبه‌های ذهن آگاهی ، در مدیریت و کنترل استرس و کاهش و تسکین دهی آن یک روش یا متود ثابت شده است ونه تنها سبب کاهش سطوح استرس در دوران همه‌گیری کرونا میشود – بنابراین سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود – بلکه باعث کمک‌رسانی در مدیریت و کنترل شرایط است. مراقبه ذهن آگاهی شامل تمرکز روی زمان حال بدون درگیری و مانور دادن روی زمان گذشته یا آینده در عین پذیرش بدون قید و شرط است. یعنی حالتی که هیجان‌  و یا احساس در آن دخیل نبوده و ما فارغ از شرایط تنش‌زای کرونا در حال تجربه لحظه حال هستیم.

3- مراقبه به ما در سلامت هیجانی و عاطفی کمک میکند: زمانی که مردم به دلیل قرنطنیه در انزوا به سر می‌برند، نگرانی های مالی، دوری از اشخاص مورد علاقه و احساس نگرانی درباره مبتلا شدن به ویروس کرونا کلافه کننده است. مراقبه می‌تواند به مردم جهت تجربه و بهبود هیجانات و عواطف سالم و مدیریت افسردگی (که توسط استرس تشدید می شود) کمک رسانی کند.

 اگر شما فرد تازه کاری  در مراقبه هستید، در ادامه به چند نوع یا شیوه برای شروع اشاره می‌کنیم:

با خودتان صبور و شکیبا باشید. مراقبه یک ورزش ذهنی است ß تمرین دادن ذهن، مانند تمرین دادن و ورزش سایر عضلات و ماهیچه‌های بدن است. در طول یادگیری و تمرین مراقبه صبور بمانید و نسبت به بدن و ذهنتان آگاهی داشته باشید.

برای شروع کار از بازه‌های زمانی کوتاه و کم آغاز کنید= مراقبه باعث می‌شود که شما از ذهنتان به گونه ای متفاوت استفاده کنید. برای بار اول ممکن است که نیاز به تلاش زیادی داشته باشید. لدون توقف، منظم و پشت سر هم تمرین را انجام دهید. برای انجام بهتر تمرین می‌توانید در روز ساعاتی را برای آن در نظر بگیرید.  ساعت خاصی را برای مراقبه در نظر داشته باشید = مراقبه یک عادت است و شما آن را انجام خواهید داد اگر ساعت مشخصی را برایش در بگیرید و آن را به روتین  برنامه زندگی‌تان اضافه کنید.

آن را لذت بخش کنید: مراقب یک تفریح و سرگرمی است. آن را برای خودتان راحت و زیبا کنید. شاید یک شمع روشن یا موزیک آرام بخش آن را برای شما لذت بخش کند.

آن را به طور منظم انجام دهید: برای بهره مندی از مزایای مراقبه نیاز به انجام منظم آن دارید. کوتاه و پشت سر هم انجام دادنش بسیار بهتر از نیم ساعت ولی یکبار انجام دادنش است.

یادآوری می‌کنیم، اگر از همین لحظه شروع به تمرین مراقبه می کنید،  مداوم انجام دادنش بسیار مهم است.

مهم این نیست که چقدر برای شما ضروری است اگر در مراقبه کردن تازه‌کارید، هیچ زمانی بهتر از الان نیست که آن را شروع کنید .

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *